Відбулася міжнародна зустріч представників наукової спільноти України, Польщі та Грузії

16 лютого 2022 року у стінах Західноукраїнського національного університету відбулася міжнародна зустріч представників наукової спільноти України, Польщі та Грузії. У межах нової університетської ініціативи науково-практичного співробітництва «Екологічна безпека та глобалізаційні виклики» декани та керівники кафедр класичного університету Тернополя, представники Вармінсько-Мазурського університету та Батумського державного університету імені Шота Руставелі обговорили старт екологічного напряму взаємодії.

 

У ході проведення заходу учасники говорили про розробку спільних проєктів у галузі адаптації до кліматичних змін, сталий розвиток, збереження біорізноманіття, циклічну економіку, впровадження технологій очистки водних об’єктів та стоків, переробку й утилізацію відходів, моніторинг забруднення води, повітря і ґрунтів.

 

Сторони домовилися про підготовку міжуніверситетського формату реалізації екологічних проєктів і наукову співпрацю.

 

Модератор події Леонід Бицюра зазначив: «Міжуніверситетський формат взаємодії – це унікальна перспектива. Вармінсько-Мазурський університет в Ольштині, маючи потужний досвід в екологічній сфері, свого часу провадив консалтинг підготовки програми розвитку Тернопільського водосховища, добре освоїв технології збереження та очистки водойм. Батумський державний університет імені Шота Руставелі, один з найбільш поважних у Грузії, володіє ґрунтовними напрацюваннями у сфері біорізноманіття та управління прирокористуванням».