Лекція «Вплив зміни клімату на туризм» CLIMAN

Лекція «Вплив зміни клімату на туризм» у межах роботи міжнародної літньої школи «Технологічні та економічні аспекти стратегії адаптації до змін клімату» (“Technological and Economical aspects of Climate Change Adaptation Strategy”)

Нещодавно, у межах роботи міжнародної літньої школи «Технологічні та економічні аспекти стратегії адаптації до змін клімату» (“Technological and Economical aspects of Climate Change Adaptation Strategy”) відбулася онлайн-лекція на тему: «Вплив зміни клімату на туризм», що провела к.е.н., доцент кафедри міжнародного туризму і готельного бізнесу, заступник директора навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Західноукраїнського національного університету Уляна Ткач.

Лекція присвячена актуальній темі впливу зміни клімату на сучасний туризм. Уляна Ткач розглянула важливі аспекти такі, як зміна кліматичних умов, вплив на туристичні тренди та пристосування галузі туризму до нових реалій. Лекція надала можливість студентам і слухачам краще зрозуміти як зміна клімату формує сучасну туристичну індустрію та які стратегії можна використовувати для збереження природних та культурних ресурсів.

Під час лекції Уляна Ткач розглянула такі питання:

– основні аспекти зміни клімату, що впливають на туризм;

– адаптація галузі туризму до нових кліматичних умов;

– ризики та можливості для туристичної індустрії в умовах зміни клімату;

– роль студентів та молоді в збереженні природних та культурних цінностей через туризм;

– практичні поради, щодо впливу туриста на зміну клімату.

 

Проєкт співфінансується Програмою Європейського Союзу Еразмус +.