Презентація книги “Калинова журба” Марії Баліцької

22 лютого у читальному залі для студентів бібліотеки ім. Л. Каніщенка ЗУНУ відбулась презентація книги “Калинова журба” Марії Баліцької, у якій взяли активну участь заступник директора Ірина Белова та студенти навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури.
«Калинова журба» – нова (антистресова) книга різножанрових поезій, народжених під час російсько-української війни 2014-2023 років, – лауреатки численних літературно-мистецьких Всеукраїнських та Міжнародних премій, серед яких – “Коронація слова”, членкині НСПУ і НСЖУ, Заслуженої журналістки України, редакторки, художниці, народної майстрині, громадської діячки, літераторки Марії Баліцької, яка щиро вірить у Бога, відданість /відвагу/мужність/стійкість воїнів ЗСУ і в неминучу Перемогу рідної України!


У книзі наскрізною ниткою проходить пошук світла радості, надії і усвідомленого спокою, пошанівок до коріння роду, гармонія людини і природи, любов до ближніх і до України, сила щирої молитви серця, смирення душі, віра в Бога і свідчення – у миті страху/страждань/випробувань – як всюдисущий і милосердний Господь не покидає своїх…
Під час презентації книги позитивні емоції переповнювали присутніх, які були активними у спілкуванні з авторкою книги та із захопленням слухали її розповіді. Студентська молодь навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури почерпнула багато цікавої та корисної інформації для свого саморозвитку і з нетерпінням чекають нових зустрічей з багатогранною майстринею слова Марією Йосипівною Баліцькою. Завершився захід спільним виконанням «Ой, у лузі червона калина похилилася, чогось наша Славна Україна зажурилася… А ми тую червону калину підіймемо… А ми нашу Славну Україну розвеселимо!” та спільним фото – на згадку про презентацію книги Марії Баліцької “Калинова журба”.