Зустріч з директором Тернопільської регіональної філії Центру Державного земельного кадастру

У рамках круглого столу «Роль Державного земельного кадастру в умовах ринку землі» відбулася онлайн-зустріч учасників геодезичного та землевпорядного гуртків «Land-U», «Земля в порядку» та «Сучасний геодезист» із директором Тернопільської регіональної філії Центру Державного земельного кадастру Русланом Крисоватим. Обговорювали питання впровадження ринку землі, проблеми з якими стикаються його учасники та роль Державного земельного кадастру.

Студенти дізналися про роботу Центру Державного земельного кадастру та ознайомилися зі спектром послуг, які він надає. Основним завданням центру є: внесення інформації до бази даних Державного земельного кадастру (державна реєстрація земельних ділянок, обмежень у використанні земель); видача витягів та довідок (витяг з Державного земельного кадастру про земельні ділянки, обмеження у використанні земель, довідка, що містить узагальнену інформацію про землі, викопіювання з кадастрової карти); послуги з проведення державної експертизи тощо.

Юнаки та дівчата ознайомилися із структурою Центру Державного земельного кадастру, особливістю управління ним та вимогами до його кадрового складу. Руслан Крисоватий розповів про проблеми з якими стикаються підприємці чи фізичні особи під час купівлі земельних ділянок, також розказав про вимоги, які ставляться до працівників Центру та про перспективи з працевлаштування після отримання диплому за освітньою програмою «Геодезія та землеустрій».

Студенти кафедри економічної експертизи та землевпорядкування ЗУНУ висловлюють щиру подяку директору Тернопільської регіональної філії Центру Державного земельного кадастру Руслану Крисоватому за змістовну та дискусійну зустріч, а також за можливість ознайомитись із діяльністю Центру Державного земельного кадастру.