Молодь Навчально-наукового інституту біоресурсів і природокористування ЗУНУ обговорювала професії майбутнього і новітні тренди в агробізнесі, екології, охороні здоров’я

Четвертого вересня в Навчально-науковому інституті біоресурсів і природокористування Західноукраїнського національного університету у рамках проекту, спрямованого на популяризацію сучасних трендів у розвитку біо- та агротехнологій відбулася панельна дискусія  на тему: «Професії майбутнього: новітні тренди в екології, агробізнесі та охороні здоров’я».

Студенти мали нагоду дізнатися про тенденції сучасного ринку праці та зміни попиту на професії у майбутньому. Обговорювали питання щодо того як сучасна молодь має готуватися до змін, що очікують її завтра та які навички потрібно їй розвивати вже сьогодні. Не відставати від кар’єрних тенденцій та сфер, що пов’язані із найбільшим зростанням, є одним із способів обрати шлях, який забезпечить найбільші можливості та стабільність у майбутньому – одна із головних тез заходу.

Привітав молодь і розпочав панельну дискусію в. о. директора Навчально-наукового інституту біоресурсів і природокористування Дмитро  Шушпанов, акцентувавши увагу на нових трендах професій в галузі екології, агробізнесі й охороні здоров’я.

Цікавими були дискусії щодо екологічних професій майбутнього, таких як екоаудитор, екологічний логіст, ековожатий, екопродюсер, екомаркетолог, експерт із здорового одягу, фахівець по рециклінгу одягу,  фахівець із Zero waste тощо. Наголошено на значних перспективах професій, пов’язаних з екологією та охороною навколишнього середовища.

Окремим  важливим напрямом стало обговорення специфіки професій, пов’язаних із розвитком сучасних цифрових, біо-, нано- та гіс-технологій. Винятковий інтерес викликали доповіді спікерів, які представили інформацію щодо професій, пов’язаних із агробізнесом. Зокрема це гмо-агроном, сіті-фермер, оператор автоматизованої сільгосптехніки.

Також майбутніми професіями у сфері охорони здоров’я визначено такі: експерт персоніфікованої медицини, консультант із здорової старості, медичний маркетолог, R&D менеджер охорони здоров’я.

Особливістю заходу було те, що організаторами та спікерами виступили студенти інституту. Модератором панельної дискусії виступив в. о. завідувача кафедри агрономії, екології та агроінженерії Василь Файфура.

Отримана під час панельної дискусії інформація запропонована для впровадження у програми проведення тренінгових занять,  розробку практичних кейсів і реалізацію програми дуальної освіти в університеті.

 05