ОСВІТНЯ ПРОГРАМА «Харчові технології та продовольча безпека»:
Спеціальність «Харчові технології» передбачає підготовку освітньо-професійних кадрів, з урахуванням особливостей організації та керуванням виробництвом, основних понять і принципів проектування та функціонування підприємств харчової промисловості, системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів, сутності та параметрів технологічних процесів виробництва харчових продуктів, принципів розроблення нових та удосконалення існуючих харчових технологій, правил застосування чинної законодавчої і нормативної бази.
Випускники освітньої програми є кваліфікованими фахівцями у сфері харчових технологій та продовольчої безпеки, які здатні розв’язувати складні спеціалізовані задачі і практичні проблеми технічного та технологічного характеру у виробничих умовах на підприємствах харчової і переробної промисловості та ресторанного господарства, з подальшим професійним та науковим зростанням.
Фахівець з харчових технологій володіє комплексними знаннями з теорії харчових виробництв, принципів проєктування та функціонування підприємств харчової промисловості і закладів ресторанного господарства, системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів, сутністю та параметрами технологічних процесів виробництва харчових продуктів, принципами розроблення нових та удосконалення існуючих харчових технологій, правилами застосування чинної законодавчої і нормативної бази та системи аналізу маркетингової діяльності у виробничих умовах.
Випускники з освітньою кваліфікацією бакалавр з харчових технологій можуть бути працевлаштованим на підприємствах будь-якої організаційно-правової форми (державні, муніципальні, комерційні, некомерційні) у галузі харчових і переробних виробництв та ресторанних господарств, лабораторіях якості сировини та готової продукції, помічниками керівників підприємств, установ та організацій, технічними фахівцями в галузі управління, спеціалістами по впровадженню та супроводженню харчових продуктів, систем контролю якості харчових продуктів (НАССР, ІSO, FSSC), фахівцями лабораторій контролю якості сировини і готової продукції, фахівцями відділу проєктої документації, інженерами.
ВІДГУКИ СТУДЕНТІВ
Реальний досвід і перспективи від майбутніх фахівців
"Я завжди хотіла зробити кар'єру в галузі харчових технологій, і ця освітня програма надала мені необхідні знання та навички. Особливо цінним було вивчення систем управління якістю та безпечністю харчових продуктів, як НАССР та ISO, що є критично важливим в нашій індустрії. Тепер я впевнена у своїй здатності розробляти нові харчові продукти та вдосконалювати існуючі технології."
"Програма 'Харчові технології та продовольча безпека' підготувала мене до реального світу харчової промисловості. Курси були інтенсивними та інформативними, з великою увагою до деталей у процесах виробництва та контролю якості. Це дало мені змогу легко влаштуватись на роботу в одній із провідних харчових компаній."
"Будучи студенткою спеціальності 181, я вражена глибиною знань, які ми отримуємо. Викладачі зосереджуються не тільки на теоретичних аспектах, але й на практичному застосуванні знань, що дуже важливо для роботи в індустрії. Навчання допомогло мені краще зрозуміти, як розробляти та удосконалювати харчові технології, що є ключем до інновацій в цій галузі."
ЗАПИТАННЯ ТА ВІДПОВІДІ
Відповіді на запитання про навчання та вступ:
Основні предмети охоплюють теорію харчових виробництв, принципи проєктування та функціонування підприємств харчової промисловості, систему управління якістю та безпечністю харчових продуктів, а також навчають розробленню нових та удосконаленню існуючих харчових технологій.
Випускники можуть працювати на підприємствах харчової та переробної промисловості, у ресторанному господарстві, лабораторіях контролю якості сировини та готової продукції, як помічники керівників, технічні фахівці у галузі управління, спеціалісти з впровадження та супроводження харчових продуктів, а також фахівці лабораторій контролю якості.
Студенти набувають комплексних знань з управління якістю та безпечністю харчових продуктів, включно з застосуванням міжнародних стандартів як НАССР та ISO. Також вони вчаться розробляти та оптимізувати технологічні процеси виробництва харчових продуктів і здобувають навички у проєктуванні та ефективному управлінні на підприємствах харчової промисловості та закладах ресторанного господарства.
ФОРМА ДЛЯ КОНСУЛЬТАЦІЇ
Отримайте консультацію прямо зараз:
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
Ваш ключ до ефективного доступу до академічних ресурсів, студентських сервісів та важливої інформації університету.