Новини, Події, Проектна діяльність, Проєкт CLIMAN, програма Erasmus+

Стажування студентів ЗУНУ в Університеті Миколаса Ромеріса (м. Вільнюс, Литовська Республіка)

Студенти навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Західноукраїнського національного університету Анастасія Матвіїшин, Юлія Мастій та Софія Чайківська мали чудову можливість стажуватися у Литві. Навчання проходило в Університеті Миколаса Ромеріса (м. Вільнюс) у  межах реалізації проєкту 619119-EPP-1-2020-1-NL-EPPKA2-CBHE-JP «Синергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату» / CLIMAN (Програма Еразмус+, Інструмент сусідства, розвитку і міжнародної співпраці, напрям КА2: Розвиток потенціалу вищої освіти).

Учасники програми: студенти з України та Грузії, брали участь у воркшопах, активно відвідували природні парки, запускали дрони та вели плідні дискусії про актуальні питання екології. Під час занять в аудиторіях створювалась унікальна дружня атмосфера, де студенти ділились власним досвідом та навичками з попередження та адаптації зміні клімату, реалізації прироорієнтованих рішень у своїх громадах та університетах. Особливо запам’ятались виїзні лекції у парку Vingis та захоплива поїздка до Національного парку Dzukija, які залишили незабутні враження.

У вільний час студенти відвідували різноманітні музеї, серед яких музей ілюзій та музей енергетики, а також екскурсії до відомих туристичних місць Вільнюса.

Не менш цінним був міжнародний обмін досвідом з іншими учасниками програми, зокрема з представниками з Грузії. Разом вони працювали над спільними проєктами, обмінювались знаннями і, звичайно, стали хорошими друзями, що збагатило їхній освітній і культурний досвід.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом. Проте висловлені погляди та думки належать лише авторам(ів) і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури (EACEA). Ні Європейський Союз, ні грантодавець не можуть нести за них відповідальність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *