Проєкт Європейський досвід адаптації до змін клімату

Молодіжний літній табір «Climate Protecting LAB»

У межах реалізації проєкту 101085491 — EEACCCES — ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH «Європейський досвід адаптації до змін клімату: концепт енергетичної безпеки» за програмою Еразмус + (напрям Жан Моне) на базі навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфрастуктури Західноукраїнського національного університету упродовж 10-15 червня 2024 р. організовано роботу молодіжного літнього табору «Climate Protecting LAB». Учасниками табору були студенти спеціальностей «Агрономія», «Екологічна безпека та охорона навколишнього середовища», «Туризм», «Транспортні технології», «Харчові технології».

Навчальні заходи у таборі спрямовані на підвищення обізнаності молоді із заходами щодо попередження, пом`якшення та адаптації до зміни клімату, формування екологічної поведінки, посилення спроможності до використання відновлюваних джерел енергії.

Учасники табору прослухали цикл лекцій на теми: «Екологічна свідомість і стимулювання зелених ініціатив», «Управління відходами», «Енергоефективні рішення для домогосподарств», відвідали центр кліматичного менеджменту ЗУНУ, долучились до проведення екологічного моніторингу університетського містечка за параметрами води, ґрунту та повітря у навчальній лабораторії хімічного аналізу та дослідження навколишнього середовища ЗУНУ, взяли участь в акції «Green Day at the University», зіграли гру «Зелене місто», сформували проєктні команди для напрацювання списку зелених ініціатив у громадах. Завершальним етапом роботи молодіжного літнього табору «Climate Protecting LAB» було вручення сертифікатів учасникам.

Фінансується Європейським Союзом. Проте висловлені погляди та думки належать лише авторам(ів) і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури (EACEA). Ні Європейський Союз, ні грантодавець не можуть нести за них відповідальність.