Без категорії, Новини, Події, Проектна діяльність, Проєкт CLIMAN, програма Erasmus+

Участь у конференції зі сталого розвитку у Батумському державному університеті імені Шота Руставелі (м. Батумі, Грузія) у межах реалізації проєкту CLIMAN

У межах реалізації проєкту 619119-EPP-1-2020-1-NL-EPPKA2-CBHE-JP «Синергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату» / CLIMAN (Програма Еразмус+, Інструмент сусідства, розвитку і міжнародної співпраці, напрям КА2: Розвиток потенціалу вищої освіти) у період з 16 по 20 вересня 2024 року проведено конференцію зі сталого розвитку учасників проєкту CLIMAN у Батумському державному університеті імені Шота Руставелі (м. Батумі, Грузія), участь у якій взяли представники Західноукраїнського національного університету: директор навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Василь Брич, заступник директора навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Олена Борисяк, завідувач кафедри агробіотехнології Антін Шувар.

Конференція зі сталого розвитку була спрямована на обмін досвідом між партнерами проєкту щодо впровадження клієнтоорієнтованих рішень у навчальний процес і співпрацю з стейкхолдерами як складову забезпечення сталого розвитку. Під час офіційного відкриття конференції пролунали вітальні слова від адміністрації Батумському державному університеті імені Шота Руставелі (м. Батумі, Грузія), професор Лела Турманідзе розповіла про організацію проєктної діяльності в університеті. Учасники конференції заслухали та обговорили звітні доповіді партнерів з Грузії (Кутаїський державний університет імені Акакія Церетелі та Батумський державний університет імені Шота Руставелі).

Під час конференції свої результати реалізації проєкту, освітньої та наукової діяльності презентували партнери проєкту з України (Університет «КРОК», Харківський національний автомобільно-дорожній університет, Національний університет “Львівська політехніка”, Західноукраїнський національний університет). Олена Борисяк виступила з доповіддю на тему: “Кліматичний підхід до формування стратегії сталого розвитку підприємств”. У ході конференції також відбулися менеджерські зустрічі партнерів проєкту з України, Грузії та країн Європейського Союзу щодо обговорення результатів реалізації проєкту та підготовки фінальної звітної документації.

Представники координатора проєкту поділилися історією та перспективами проєкту CLIMAN, висвітливши ключові події, заходи та підсумували результати і досягнення. Українські та грузинські партнери представили результати проєкту у своїх університетах, зокрема розробку та пілотування модулів управління кліматом, модернізацію програм, акредитацію; положення, діяльність та ініціативи центрів управління кліматом; “дорожню” карту співпраці із зацікавленими сторонами. Відзначено вплив підвищення кваліфікації для викладачів та адміністративного персоналу, а також розширення можливостей мобільності для студентів. Також було наголошено на таких ключових аспектах, як розповсюдження, сталість, видимість та використання результатів проєкту. Міжнародний визначний захід також включав практичне навчання в національному парку Мачахела та участь у презентаціях студентів у Державному університеті Акакія Церетелі в Кутаїсі.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом. Проте висловлені погляди та думки належать лише авторам(ів) і не обов’язково відображають погляди Європейського Союзу чи Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури (EACEA). Ні Європейський Союз, ні грантодавець не можуть нести за них відповідальність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *