Новини, Події, Проектна діяльність, Проєкт CLIMAN, програма Erasmus+

Візит учасників проєкту CLIMAN в Університет Фоджа

У межах реалізації проєкту 619119-EPP-1-2020-1-NL-EPPKA2-CBHE-JP «Синергія освітніх, наукових, управлінських та промислових компонентів для управління кліматом та запобігання зміні клімату» / CLIMAN (Програма Еразмус+, Інструмент сусідства, розвитку і міжнародної співпраці, напрям КА2: Розвиток потенціалу вищої освіти) у період з 1  по 7 вересня 2024 року відбувся робочий  візит науковців класичного університету Тернополя в Університет Фоджа (м. Фоджа, Італія). Представники Західноукраїнського національного університету: директор навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Василь Брич, заступник директора навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури Олена Борисяк, завідувач кафедри агробіотехнології Антін Шувар, доцент кафедри міжнародного туризму і готельного бізнесу Уляна Ткач взяли участь у воркшопах та конструктивних дискусіях щодо забезпечення сталого розвитку проєкту в університетах. Перший день розпочався із консультацій для представників університетів та вітальної зустрічі з координатором проєкту, ректором Нідерландської бізнес-академії Яном ван Звітеном, керівником офісу з міжнародних зв’язків Університету Фоджа Джуліо Еспозіто та генеральним директором Консалтингової компанії HULTGREN (Німеччина) – партнером проєкту Олівером Шмідтом.

Упродовж тижня для учасників були організовані наступні заходи: воркшоп, який присвячений розгляду Цілей сталого розвитку як стратегічних інструментів впливу для реалізації завдань проєкту (тренер: Олівер Шмідт, директор Консалтингової компанії HULTGREN, Німеччина); лекція «Стала біоенергетика» (лектор: Мірко Барц, д.т.н., професор Берлінського університету прикладних наук); лекція «Розробка стійких та клієнтоорієнтованих бізнес-рішень» (лектор: Єва Брускле, Університет Туріба, Латвія); лекція «Аналіз перспектив і викликів, пов’язаних із використанням водню як ключового елементу для інтеграції різних секторів енергетичної системи» (лектор: Лас-Сеюм, професор Берлінського університету прикладних наук, Німеччина).

Науковці Західноукраїнського національного університету працювали над розробкою та впровадженням стратегії сталого розвитку проєкту в університеті. Презентації стратегій сталого розвитку від українських та грузинських університетів були доповнені ґрунтовними відгуками експертів-партнерів проєкту з Європейського Союзу.

Заключний день був зосереджений на культурних та мережевих заходах, що створило сприятливу атмосферу для обговорення ідей та налагодження професійних контактів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *